Toon filters
Sluit filters

Home Hotels

Italië, Sicilië, Piazza Armerina

  • Eliza was here
Al vanaf:
€450,-
Bekijk Aanbod

Informatie Home Hotels

?Ik wil je iets laten zien. Iets nieuws. Maar ook iets ouds. Een echte schat.? Philipe kijkt me veelbetekenend aan, dus ik kan niet anders dan bij hem in de auto stappen.  ?We zijn zo terug!? roept hij naar zijn vader Stefano, met wie hij hotel Vecchia Masseria runt. We rijden het stadje Piazza Armerina in en ik kijk m?n ogen uit. Overal staan cultuurschatten uit vroegere tijdperken, zoals gebouwen van de Noormannen, de Romeinen, zelfs uit de Gotische jaren.

Onderwijl vertelt Philipe over zijn nieuwe project. ?We hebben onder de naam Home Hotels appartementen geopend in vier oude gebouwen door de hele stad. Vanbuiten proef je de historische sfeer, maar binnen zijn de appartementen luxer dan luxe. We wilden onze gasten laten slapen in het historische oude centrum van de stad, tussen de locals. Maar het mocht ze aan niks ontbreken. Volgens mij is dat wel gelukt?, eindigt hij verrukt, terwijl hij de auto parkeert en we het laatste stukje te voet afleggen. Ik vind dat Philipe zich nogal bescheiden opstelt. Het appartement ziet er fantastisch uit. Vanbinnen, maar ook vanbuiten met zijn in oorspronkelijke staat gerestaureerde gevel.

?Kom hier morgen maar een nachtje slapen?, zegt Philipe enthousiast. Terwijl we weer naar buiten lopen, zie ik op het pad een pijl naar links, een smal steegje in. Dat moet voor de wandelroute zijn langs de mooiste middeleeuwse kerken en gebouwen van de stad, waar Philipe over heeft verteld. Morgen ga ik eens op onderzoek uit. Dat wordt nog meer schatten ontdekken. Ik kan niet wachten.

Populair in Italië

Ontwikkeld door Luv Design