Toon filters
Sluit filters

Riviercruise rond het IJsselmeer & Texel

Nederland, , Lelystad

  • Stip Reizen
Al vanaf:
€489,-
Bekijk Aanbod

Informatie Riviercruise rond het IJsselmeer & Texel


Riviercruise rond het IJsselmeer & Texel


Prachtige stadjes rondom het IJsselmeer, Texel en Friese steden; dat is wat u te wachten staat tijdens deze 8-daagse riviercruise per uitstekende 3-sterren-plus schip, MS Allegro. Sneek, Leeuwarden, Lemmer en Enkhuizen zijn slechts enkele bestemmingen die u kunt gaan ontdekken.



U zult op de eerste dag inschepen op het MS Allegro in de Bataviahaven van Lelystad. De Bataviahaven staat bekend als een prachtige haven waar ook de replica van het VOC-Schip Batavia gelegen is. Vanuit Lelystad zet het schip koers naar het Friese Lemmer. Lemmer is vanaf het water de toegangspoort tot Friesland. Maak een wandeling langs het IJsselmeer, door het sfeervolle centrum van Lemmer of breng een bezoek aan de orchideeënhoeve waar u diverse orchideeën en vlinders kunt bekijken. Na Lemmer staat Medemblik op het programma. In deze oudste stad van het West-Friesland vindt u volop oude bezienswaardigheden zoals het kloosterhuis, het Dijkshuis, pakhuis 'De Wolff' en 'Het Scheve Huis'. Of waan u in de Middeleeuwen tijdens een bezoek aan kasteel Radboud. Na Lemmer zult u via Harlingen naar het waddeneiland Texel varen. Texel heeft een veelzijdig landschap dat mooi is in alle seizoenen, het biedt unieke natuurgebieden, oude polders, schilderachtige dorpjes, gezellige cafés en restaurants en prachtige zandstranden. Vanuit de vissershaven van het pittoreske Oudeschild kunt u het eiland gemakkelijk verkennen. Op de vijfde dag zult u vanuit Texel naar Enkhuizen varen. Enkhuizen staat bekend als 'haringstad' vanwege haar verleden als centrum voor de haringvisserij. Vervolgens staat Haarlem op het programma. Haarlem herbergt kleine straatjes met vele restaurantjes, cafés en unieke winkels. De Grote Markt met de St. Bavo kerk is de grootste trekpleister van Haarlem. Na Haarlem is het tijd om kennis te maken met Hoorn, dat gelegen is aan het Markermeer en waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Overal in de historische binnenstad wordt u herinnerd aan het VOC-tijdperk uit de 17e en 18e eeuw. Tot slot vaart het MS Allegro terug naar de haven van Lelystad.  Na het ontschepen dient u op eigen gelegenheid naar huis te reizen óf u kunt nog genieten van wat Lelystad te bieden heeft.



Indien u vertrekt op 28 mei, 23 juli of 30 juli vaart het MS Allegro na Lemmer door naar Sneek. In de deels ommuurde binnenstad is het er vooral in de zomer goed toeven. Plan een bezichting aan de welbekende Waterpoort, dat hét kenmerk is van Sneek en op de lijst van Nederlands Erfgoed staat. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, te ontdekken. Leeuwarden is samen met Valletta de culturele hoofdstad van Europa in 2018. U vindt hier oude architectuur, afgewisseld met gezellige terrassen. Na Franeker en Harlingen heeft u een volle dag op het Waddeneiland Texel. Huur een fiets op het MS Allegro en ontdek op eigen gelegenheid het eiland of maak een mooie strandwandeling; de keuze is aan u! `Na het pittoreske Enkhuizen vervolgt het MS Allegro haar weg terug naar Lelystad. 



Gedurende uw verblijf aan boord zal het u aan niets ontbreken. Geniet van een smakelijk ontbijt en diner, ontspan in de gezellige lounge en kijk uit over het mooie landschap dat we passeren. Ontbijt, lunch en diner zijn tijdens de gehele riviercruise inbegrepen!

Populair in Nederland

Ontwikkeld door Luv Design