Toon filters
Sluit filters

Masseria del Piano - Gargidicenere

ItaliĆ«, Sicilië, Collesano

  • Eliza was here
Al vanaf:
€635,-
Bekijk Aanbod

Informatie Masseria del Piano - Gargidicenere

Langzaam zwem ik een stukje verder in de zon en tuur over de bergen, de groene heuvels en de zee verderop. De olijfbomen in de gaard bewegen rustig mee in de wind. Achter me hoor ik de deur van de masseria opengaan. Oftewel: de eeuwenoude boerderij die Carlo samen met zijn vrouw renoveerde en in een rustiek jasje stak. ?Wil je dat de kok vanavond een lekker maaltje voor je bereidt?? Eigenaresse Heidi steekt haar hoofd om het hoekje. Ik ben dol op de gerechten van de streek en hoe ik die hier ?s avonds onder de sterrenhemel mag opeten.

?Rust en ruimte. Dat is de beste combinatie om volledig bij te komen en alle pracht van het Siciliaanse leven te ervaren.? Gisteravond at ik samen met Heidy en Carlo buiten op de binnenplaats. ?Het Siciliaanse leven?? had ik plagend gevraagd, want om eerlijk te zijn, had ik dat hier stiekem al op en top ervaren. ?Het begint met gastvrijheid. Dat je je thuis voelt, zoals familie. Dan is er het eten. Lekker eten maakt een mens blij. Vervolgens: onze mooie natuur. Groene heuvels, azuurblauwe zee en genoeg ruimte zodat je altijd de horizon ziet. Ruimte geeft rust in je hoofd. En dan is er deze mooie masseria!? Carlo bouwde er sfeervolle en ruime kamers, liet de bloemen bloeien, maakte een grote huiskamer met bibliotheek en sfeervolle open haard. Voor de kleintjes kwam er een speeltuin en voor een lekkere wijn is er de bar. ?Aan iedereen is gedacht!? lachte hij. ?Ook iets met Sicilianen,? voegde hij eraan toe, ?iets met grote families.?

Ik glimlach, roep ?si? naar Heidy en dat ik graag mee eet vanavond. Carlo loopt langs, zwaait en wijst. Naar de horizon. Ik zucht diep. En weer beleef ik een scene uit het echte Siciliaanse leven.

Populair in Italiƫ

Ontwikkeld door Luv Design