Toon filters
Sluit filters
Cuba

Cuba: Hemingway’s paradijs

 

Altijd al goedkoop op vakantie naar Cuba willen gaan? Jay-z en Beyoncé zijn er net ongeoorloofd geweest, op het eiland van Fidel Castró. Gelegen op een afstand van 145 km van Miami, ligt Cuba dichterbij de VS dan de route tussen Amsterdam en Antwerpen. Dit voor Amerikanen onwettige archipel, is daarmee een nabije verboden vrucht, waar graag in gebeten wordt. Het eiland van “Orquidea Sierra”, uniek, Cubaans, roze marmer wacht op uw Havana-aankomst. 

 

Het Zapata-moeras

Het grootste moeras in het Caribische gebied en het thuisgebied van een groot scala aan flora en fauna. U kunt hier ook een krokodillen-reservaat vinden, waar beschermde soorten verzorgd worden en de mogelijkheid bestaat deze en andere reptielen te bezichtigen.

 

Finca Vigía

In 1886 werd dit prachtige huis gebouwd en haar geschiedenis mag door een ieder bewonderd worden. Ernest Hemingway verliet de VS voor Cuba in 1920 en leefde 20 jaar in Finca Vigía. Deze Amerikaanse beroemde schrijver reisde de wereld af tijdens zijn Cubaanse tijd en dit is terug te zien in het huis, dat tegenwoordig als museum fungeert. Het landgoed behelst 40.000 m2, vergelijkbaar met 8 voetbalvelden, het bezoek is om die redden al de moeite waard.

 

Viñales

60% van Cuba bestaat uit kalkrijk gesteente, waardoor spelonken in Viñales een waar avontuur is. Grotten die u ontdekt, zullen hier en daar sporen van de Taino-indianen zult vinden. 4% van alle land dieren op aarde, leeft op Cubaans terrein, wat uw bezoek aan Viñales bijzonder zal maken. Zo leeft de kleinste vogel ter wereld, ter grootte van maximaal 6 cm, in Cuba. De zunzuncito, oftewel de bijkolibrie, zal te zien zijn in verschillende plaatsen. 

 

De archipel 

De archipel biedt talloze zeilplaatsen aan, een gevoel van de 50’s dankzij de vele oldtimers In het straatbeeld en Rumba-tenten uitgerust met alle ingrediënten voor heerlijk originele mojito’s. Wanneer u Cuba verder wil beleven zijn er tours die u de veelzijdigheid van Cuba kunnen bieden en anders bent u met 2 uur via een speedboat (en met een Visum voor de VS) in Florida, waar de Cubaanse invloeden volop aanwezig zijn.

 

Met Cuba kunt u twee landen voor de prijs van één ontvangen, wat verbluffend is voor de grootste natiestaat van het Caribische gebied. Gezien dat voldoende beroemdheden u voor zijn geweest en Vakantie-Plan voor u reizen voordelig wilt maken, kunt u hier op Vakantie-Plan een goedkope vakantie naar Cuba selecteren uit het onderstaande overzicht.

Vakantie Cuba

748

Reizen gevonden, 1 - 75
Sorteren op:
Ontwikkeld door Luv Design