Toon filters
Sluit filters

Riviercruise Toppers van de Rijn & Moezel

Nederland, , Arnhem

  • Stip Reizen
Al vanaf:
€698,-
Bekijk Aanbod

Informatie Riviercruise Toppers van de Rijn & Moezel


Riviercruise Toppers van de Rijn & Moezel


Deze 12-daagse riviercruise per MS Allegro brengt u naar vele mooie steden en dorpjes langs de Rijn en de Moezel. Zo brengt u een bezoek aan winkelsteden zoals Düsseldorf , Bonn en Keulen en vaart u langs de mooiste plekjes aan de Moezel. Wat denkt u bijvoorbeeld van het fraaie stadje Cochem of het prachtige Bernkastel? Tijdens de riviercruise zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen en kunt u bovendiende iedere dag genieten van live muziek aan boord van het MS Allegro.



U reist op eigen gelegenheid naar Arnhem, alwaar u inscheept aan boord van het MS Allegro. Na uw inscheping zet het schip koers naar de historische vestingstad Wesel. Dit stadje wordt soms geassocieerd met het echo-grapje "Wie is de burgemeester van Wezel? - Ezel". De stad heeft hierop ingespeeld door overal in de stad beelden van de "Esel von Wesel" te plaatsen, vaak in exotische kleuren geschilderd. Na dit bezoek varen we door naar achtereenvolgens Düsseldorf, dé winkelhoofdstad van het Rijngebied en Keulen met de prachtige Dom. En wat te denken van de oude hoofdstad van West-Duitsland Bonn. Breng een bezoek aan Kurfüstliches Schloss, éen van de ouste paleizen of breng bezoek het Altes Rathaus die u kunt vinden op de markt van Bonn.



Na het bezoek aan Bonn vaart het schip op de vierde dag door naar Andernach. Het schilderachtige Andernach kent met haar 2000 jaar een lange geschiedenis, die nog altijd terug te zien is in het stadsbeeld. Maak een heerlijke wandeling door de oude straten en langs middeleeuwse bouwwerken, bewonder de bezienswaardigheden en geniet tussendoor van een heerlijke kop koffie. Via de romantische plaatsen Rudesheim, Mainz en Boppard welke gelegen zijn aan de Rijn, vaart u op de negende dag door naar het hart van het Moezelgebied. Daar brengt u allereerst een bezoek aan het pittoreske Cochem. Naast de bekende wijn is het wereldberoemde 19e eeuwse kasteel de Reichsburg dé attractie van Cochem. Verder beschikt het karakteristieke Moezelstadje over middeleeuwse burchten, een oud marktplein en pittoreske straatjes en steegjes. Via het wijnstadje Zell waar u heerlijk kunt flaneren op de promenade, vaart u door naar Bernkastel. Dit is wellicht het mooiste stadje langs de rivier en trekt jaarlijks vele bezoekers. Al lopend door de sfeervolle straten zal u dat niet verwonderen. U kunt er genieten van uitstekende wijnen en bovendien heerlijk ronddwalen door het historische centrum dat gekenmerkt wordt door oude vakwerkhuizen, welke misschien wel tot de oudste in de Moezelregio behoren.



Op dag 11 vaart het schip door naar Grevenmacher (Luxemburg), waar u de volgende middag zult ontschepen. Uw reis is echter nog niet teneinde voordat u per bus een bezoek heeft gebracht aan het nabijgelegen Trier voor een mooie ochtendexcrusie (inbegrepen in de cruiseprijs!). De fraaie en gezellige stad Trier ligt direct aan de Moezel en is de oudste stad van Duitsland. Bezienswaardigheden zoals het Amfitheater en de middeleeuwse stadsport Porta Nigra herinneren daar nog aan en ook de Dom van Trier herinnert aan vroegere tijden. De Grote Markt van Trier is één van de mooiste pleinen van Duitsland. Door het rijke verleden en vanwege de fraaie ligging in het Moezeldal is Trier een zeer populaire bestemming. Na deze ochtendexcursie zult u per comfortabele touringcar naar de Rijnkade in Arnhem worden gebracht vanwaar u op eigen gelegenheid naar huis dient te reizen.



Aan boord van het MS Allegro geniet u van een comfortabel verblijf, waaronder ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Tijdens deze cruise wordt u elke avond geamuseerd door live muziek. Waag een dansje op de dansvloer, drink een drankje bij de bar of klets lekker bij met uw reisgenoten. Uniek onder de rivierschepen is dat het MS Allegro over een personenlift beschikt, waarmee u alle dekken bereikt.

Populair in Nederland

Ontwikkeld door Luv Design