Toon filters
Sluit filters

Cruise Noorse Legenden

Nederland, , Amsterdam

  • Stip Reizen
Al vanaf:
€698,-
Bekijk Aanbod

Informatie Cruise Noorse Legenden


Cruise Noorse Legenden ****+


Maak kennis met het allernieuwste cruiseschip van de befaamde Holland America Line, het 4-sterren-plus MS Koningsdam, en geniet van een fabelachtige cruise naar het overweldigende Noorwegen met al haar legenden. Aan boord van dit topschip, de eerste van de nieuwe Pinnacle-klasse en het grootste van de Holland America Line, zal het u aan werkelijk niet ontbreken. Het cruiseschip heeft haar klassieke eigenschappen, dat zo kenmerkend is voor de schepen van de Holland America Line, weten te combineren met hedendaagse technologische en innovatieve vernieuweingen. Tijdens deze ontdekkingsreis naar het noorden, met vertrek en aankomst in Amsterdam, brengt u een bezoek aan Eidfjord, Alesund, Geiranger en Bergen! 



Wie aan boord stapt van het MS Koningsdam zal een onvergetelijke cruise ervaring beleven.  Ga op culinair avontuur met gerechten uit de hele wereld in verschillende restaurants en proef de met zorg samengestelde menu's van Holland America Line's bekroonde meesterkok Rudi Sodamin. Het hart van het schip, het atrium, is werkelijk een visueel spektakel. De overkapping met HD projecties maken uw ervaring compleet. Overdag drijven er prachtige wolken voorbij of ziet u de rustgevende kleuren van water en licht terwijl u 's avonds een sterrenhemel aanschouwt. Voor kookworkshops en -demonstraties kunt u terecht in het Culinary Arts Centre en voor rust en ontspanning bent u in de Greenhouse Spa & Salon aan het juiste adres. Verder zult u aan boord ondermeer diverse bars en lounges, een zwembad, casino, fitnesscentrum, kidsclubs, winkeltjes en boetieks aantreffen.



Na vertrek uit Amsterdam maakt het MS Koningsdam een doorvaart door het Noordzeekanaal en vaart het via de sluizen van IJmuiden naar de Noordzee. Op de derde dag bereikt het cruiseschip het Noorse Eidfjord. Deze fjord is een zijtak van één van de bekendste fjorden van Noorwegen: de Hardangerfjord. Het plaatsje Eidfjord is dan ook een ideale uitvalsbasis voor cruiseschepen. Een absolute highlight in het gebied is de ca. 182 meter hoge waterval Vøringsfossen. Andere bezienswaardigheden zijn het Hardanger Natuur Centrum met tentoonstellingen over het leven op een hoogvlakte vroeger en nu, de bekende Kjeåsen bergboerderij en Sima. Wandel in Alesund naar de omringende heuvels, waarvandaan u een prachtig panoramisch uitzicht heeft op de bijzondere ligging, waarna het cruiseschip naar Geiranger en de Geirangerfjord vaart. Geiranger staat vanwege haar uitzonderlijke schoonheid sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het midden van het Geirangerfjord ligt het dorp Geiranger. Een klein dorp dat in de zomer niet voor niets door vele toeristen wordt bezocht. Het fjordengebied staat namelijk bekend om zijn uitstekende wandelmogelijkheden voor zowel ambitieuze wandelaars als beginners en gezinnen met kinderen. Rond de haven van Geiranger zijn diverse winkels en horeca-gelegenheden te vinden waar u heerlijk kunt toeven. Na een bezoek aan Bergen, één van de mooiste steden van Noorwegen, komt u op dag 8 weer aan in Amsterdam. Dit betekent het einde van een fantastische cruisevakantie! 



 

Populair in Nederland

Ontwikkeld door Luv Design