Toon filters
Sluit filters

Riviercruise Hoogtepunten van de Rijn & Moezel

Nederland, , Arnhem

  • Stip Reizen
Al vanaf:
€699,-
Bekijk Aanbod

Informatie Riviercruise Hoogtepunten van de Rijn & Moezel


Riviercruise Hoogtepunten van de Rijn & Moezel


Vaar tijdens deze prachtige riviercruise per MS Allegro over de mooie Moezel en bekijk alle pittoreske dorpjes vanaf het water. U zult verschillende plaatsen bezoeken zoals Bonn, Winningen, Cochem en Trier. Aan boord verblijft u o.b.v. volpension en is ook iedere dag live muziek inbegrepen. 



De route begint in het altijd gezellige Arnhem. In Arnhem kunt u verschillende leuke restaurants en cafés vinden. Aan winkels is er ook geen gebrek. Houdt u van winkelen? Dan komt u hier prima aan uw trekken! We zullen in de avond beginnen aan onze reis naar Düsseldorf waar u de volgende dag zult aankomen.

Ooit was Düsseldorf een dorpje aan de oever van de Rijn, nu is het een bruisende metropool en één van de rijkste steden van Duitsland. En die rijkdom valt te zien! Chique 'Damen und Herren' paraderen over de Königsallee, een zeer luxe winkelstraat in hartje Düsseldorf. Op de derde dag zult u vanuit Düsseldorf via Keulen naar Bonn varen. Bonn is gelegen aan de Rijn was in het verleden de hoofdstad van West-Duitsland. Breng een bezoek aan Kurfüstliches Schloss, éen van de ouste paleizen of breng een bezoek aan Altes Rathaus die u kunt vinden op de markt van Bonn. Na een bezoek te hebben gebracht aan Bonn zal het schip u verder brengen naar het pittoreske Cochem via Linz am Rhein en Winningen. Cochem is een uitgesproken toeristenstadje in het hart van het Moezelgebied. Naast de bekende wijn is het wereldberoemde 19e eeuwse kasteel de Reichsburg dé attractie van Cochem. Verder beschikt het karakteristieke Moezelstadje over middeleeuwse burchten, een oud marktplein en pittoreske straatjes en steegjes.

Na Cochem achter u gelaten te hebben, zal Bernkastel zich laten zien. Bernkastel maakt onderdeel uit van Bernkastel-Kues, één van de meest geliefde wijnstreken aan de Moezel. Elk jaar weten vele bezoekers de weg naar Bernkastel te vinden. Al lopend door de sfeervolle straten zal u dat niet verwonderen. Naast dat u kunt genieten van uitstekende wijnen, kunt u hier heerlijk ronddwalen door het historische centrum dat gekenmerkt wordt door oude vakwerkhuizen, welke misschien wel tot de oudste in de Moezelregio behoren. Op de achtste dag zult u vanuit Bernkastel via Schweich naar Trier varen met prachtige uitzichten over de Moezel. De fraaie en gezellige stad Trier ligt direct aan de Moezel en is de oudste stad van Duitsland. Bezienswaardigheden zoals het Amfitheater en de middeleeuwse stadsport Porta Nigra herinneren daar nog aan en ook de Dom van Trier herinnert aan vroegere tijden. De Grote Markt van Trier is één van de mooiste pleinen van Duitsland. Door het rijke verleden en vanwege de fraaie ligging in het Moezeldal is Trier een zeer populaire bestemming. Nadat u Trier gezien heeft zal het schip u verder meenemen door het Moezelgebied naar Andernach nadat u Zell en Alken bezichtigd heeft. Het schilderachtige Andernach kent met haar 2000 jaar een lange geschiedenis, die nog altijd terug te zien is in het stadsbeeld. Maak een heerlijke wandeling door de oude straten en langs middeleeuwse bouwwerken, bewonder de bezienswaardigheden en geniet tussendoor van een heerlijke kop koffie.

Na Andernach zult u terugvaren naar de haven van Keulen en hier ontschepen. U zult per luxe touringcar van Keulen naar de Rijnkade in Arnhem worden gebracht vanwaar u op eigen gelegenheid naar huis dient te reizen.



Aan boord van het MS Allegro geniet u van een comfortabel verblijf, waaronder ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Tijdens deze cruise wordt u elke avond geamuseerd door live muziek. Waag een dansje op de dansvloer, drink een drankje bij de bar of klets lekker bij met uw reisgenoten. Uniek onder de rivierschepen is dat het MS Allegro over een personenlift beschikt, waarmee u alle dekken bereikt.

Populair in Nederland

Ontwikkeld door Luv Design